Eesti inimesed on Haiti heaks annetanud üle 830 000 krooni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiti pealinnas Port-au-Prince'is kokku varisenud majad.
Haiti pealinnas Port-au-Prince'is kokku varisenud majad. Foto: Reuters / Scanpix

UNICEFi Eesti Rahvuskomitee toetusarvetele oli tänahommikuse seisuga 641 inimest annetanud Haiti maavärinaohvrite heaks 248 454 krooni, Punane Rist on kogunud 1231 annetajalt 583 816 krooni.

UNICEF tänab kõiki häid inimesi, kes on andnud oma panuse Haiti ohvrite toetuseks, vahendas organisatsiooni pressiesindaja

«Vaatamata keerulisele logistilisele olukorrale Haitil, jõuab üha rohkem kriisiabi ohvriteni. Kuna maavärinas said kannatada või hävisid ka enamik valitsusasutusi ja varemetega on blokeeritud paljud teed ja tänavad, on tänu rahuvalvajate abile suudetud viimaste päevadega üha kiiremini korraldada hädaabi transporti ja selle jagamist,» rääkis UNICEFi esindaja Eestis Toomas Palu.

«Jätkuvalt korraldatakse lastele toitlustamist, enamik lastest on leidnud endale ajutise varjupaiga ja iga päeva püstitatakse mitu uut ajutist telk-kooli. Kuna kaos on tekitanud nakkushaiguste levikuks suure ohu, siis oma abikeskustes püüab UNICEF aidata lapsi ja nende peresid ka esmaste hügieenivahenditega. Tänaseks ongi UNICEFi jaoks esmatähtis laste toitlustamine, neile hügieenivõimaluste loomine, psühholoogiline toetamine ja võimalused koolis käia,» sõnas Palu.

Eesti UNICEF jätkab annetustoetuste kogumist UNICEF Eesti Rahvuskomitee arveldusarvetele: SEB Pank 10052039502009, Swedbank 221120211192, Sampo pank 332029950003 märgusõnaga «Haiti». Kõik annetused on vabastatud pangamaksust.

Punase Risti kaudu on Haiti maavärinaohvrite heaks annetuse teinud 1231 annetajat summas 583 816 krooni, vahendas Punase Risti pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles