Töötukassa: inimesed ei põlga ära ühtegi tööd

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Töötuse jätkuv kasv on täielikult nullinud majandustõusuaegse kartuse, et Eestis hakkavad peatselt lihtsamaid töid tegema sisserändajad arengumaadest.


Töötukassa avalike suhete juhi Erko Vanatalu sõnul praegu ebapopulaarsetest ametitest rääkida ei saa ja kauem otsivad töötajat vaid spetsiifilist erialast ettevalmistust nõudvad kohad, näiteks meditsiinis, või siis pideva tööjõuvajadusega ettevõtted, nagu turvafirmad, kaubandusettevõtted ja müügitöö, kirjutab Õhtuleht.

«Lihttöö, mis erilist ettevalmistust ei nõua, läheb meeletu kiirusega,» nentis Vanatalu.

Samas Narvas asuv põllu- ja metsamajandusmasinate tootja Logcon Eesti OÜ otsib metallimaalrit juba ülemöödunud aasta veebruarist ja konstruktorit-mehaanikut mullu juulist. Tööpakkumistele lisatud telefonile vastanud firma tõlk kinnitab, et kummagi ameti juures ei põlata kedagi ära, lihtsalt Eestis, veel enam Narvas, on piisava ettevalmistusega inimesi liiga vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles