Puurmani veevärk ajas firmad kohtusse

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Jõgeva maakonna Puurmani valla senine vee-ettevõtja Veemajanduse OÜ kaebas halduskohtusse Puurmani vallavolikogu otsuse anda veevärgi majandamisõigus üle Emajõe Veevärgile.


Veemajanduse OÜ omanik Rannar Raantse leiab, et vallavolikogu eelmise aasta 18. detsembri otsus on ebaseaduslik, sest tema leping veevärgi varade tasuta kasutamiseks lõpeb alles siis, kui Emajõe Veevärk on lõpetanud Puurmanis kõik Ühtekuuluvusfondi raha eest tehtavad ehitustööd.



«Volikogu otsus oli mulle ootamatu,» väitis Raantse.



Ta lisas, et teine eeltingimus varade kasutuslepingu lõppemiseks on konkursi korraldamine uue vee-ettevõtja leidmiseks. Hoolimata kohtule esitatud nõudest volikogu otsus tühistada, on Emajõe Veevärk juba asunud Puurmani veevärki üle võtma.



Hind tõuseb järsult


Raantse sõnul lõpevad Ühtekuuluvusfondi rahastatavad tööd Puurmanis parimal juhul sügiseks. On juba teada, et reoveepuhasti ümberehituse lõpuks plaanitud tähtajast 26. märtsist pole ehitusfirmal Koger & Partnerid võimalik kinni pidada.



Puurmani vee- ja kanalisatsiooniteenuse hind on praegu ligi 23 krooni kuupmeetri kohta. Emajõe Veevärgi taotlusel tõuseb vee hind Puurmanis üle 37 krooni, nagu ka ülejäänud omavalitsustes, mille veesüsteemid on  Emajõe Veevärgi käes.



Jupitamist ei tule


Emajõe Veevärgi juhatuse liige Andres Aruhein kinnitas, et ettevõte ei kavatse leppida sellega, et Ühtekuuluvusfondi toruprojektiga ühinenud 22 omavalitsuse veevõrkude hulgast püüab mõni ettevõtja noppida enda haldusse üksikuid, millelt võiks kena kasumit teenida.



«Emajõe Veevärgi omanike (omavalitsuste – toim) otsus on, et opereerimist saab üle võtta kogu piirkonnas, mitte ainult suurtes asulates,» selgitas Aruhein. «Väikeste asulatega, mis tulu ei tõota, ei tahaks muidu keegi tegeleda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles