Uus robot käib töötaja eest kontoris ja koosolekutel

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus robot asendab kaugel viibivat töötajat kontoris ja koosolekutel. Pildil fragment videoportaalist Youtube.
Uus robot asendab kaugel viibivat töötajat kontoris ja koosolekutel. Pildil fragment videoportaalist Youtube. Foto: Tarbija24

Californias tegutsev robotite valmistaja Willow Garage hakkab katsetama oma uusimat leiutist Texai, mis on loodud töölkäijate abistamiseks.

Texai abiga saab ise teises linnas või oma maakodus viibiv töötaja ikkagi kontoris oma kolleegidega suhelda ja koosolekutel osaleda, vahendas Cnet.com.

Robot koosneb ekraanist, arvutist, kaameratest ja kõlaritest. Kogu varustus on monteeritud kaugjuhitavale ratastega platvormile, mis suudab ühe laadimiskorraga ringi liikuda kogu päeva. Aku tühjenedes pargib robot end automaatselt laadimiskohale.

Praegu pole veel teada, kas Texai kunagi ka müügile jõuab. Siiski on Willow Garage`il juba praegu valmis 25 sellist robotit, kuid esialgu lähevad need erinevatesse asutustesse katsetamiseks.

Vaata videot siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles