Tööl ei tohiks deodoranti kasutada?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deodorandi kasutamine tööl võib kolleege häirida.
Deodorandi kasutamine tööl võib kolleege häirida. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Taanis käib arutelu selle üle, kas keelata õpetajatel, põetajatel, arstidel tööl viibides deodorandi ja lõhnaõli kasutamine.

Teema kerkis üles seetõttu, et 17 000 taanlast kannatab lõhnaallergia all ja nad puutuvad iga päev kokku ärritavate deodorandi-, parfüümi-, õhuvärskendajate ja pesupulbrilõhnadega, vahendas Aftenposten.no.

Ärritavad lõhnad segavad ülitundlikel inimestel nii töötegemist kui ka igapäevast suhtlemist.

Arutelu eestvedajaks on Taani sotsialistlik rahvapartei ja nende ettepaneku järgi peaks lõhnaainete kasutamisele töökohas kehtestama üldised piirangud. Lisaks deodorandile ja lõhnaõlile peaksid piirangud hõlmama veel puhastusvahendeid, trükivärvi, värvi, mööblit, sigaretisuitsu ja õhuvärskendajaid.

Haiglate puhul näevad poliitikud, et pesu tuleks pesta lõhnaainetest vabade vahenditega, personal ei tohiks end tööle tulles lõhnastada ning patsiendid ja külastajad jätaksid samuti habemeajamisvedeliku ja lõhnaõli haiglasse suundudes peale panemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles