Maksuamet hakkab tänavu tulumaksu hiljem tagastama

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

Maksu- ja tolliamet (MTA) alustab eelmise aasta tuludeklaratsioonide põhjal tulumaksu tagastamist tänavu kümme päeva pärast deklaratsioonide esitamise algust, ehk alates 25. veebruarist.


MTA teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde märkis, et kui deklaratsioone eelmise aasta tulude kohta on füüsilistel isikutel võimalik esitada alates esmaspäevast, 15. veebruarist, hakkab MTA tulumaksu tagastama alates 25.-26. veebruarist.



Udde sõnul ei hakata tänavu tulumaksutagastusi tegema vahetult peale deklaratsioonide laekumist varasema praktika tõttu, mis on näidanud, et esimesel paaril päeval laekub ametile enam kui kolmandik deklaratsioonidest.



Et tegu on äärmiselt suure andmemahuga, vajab maksu- ja tolliamet veidi aega, et andmebaase korrastada.



Samas toimuvad e-deklaratsioonide puhul tulumaksutagastused ka tänavu viie tööpäeva jooksul. Seda muidugi juhul, kui kõik andmed on korrektselt deklaratsioonile kantud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles