Startis Eesti parima uue toiduaine konkurss

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis selgub taas Eesti parim toiduaine. Pildil mullune võitja Ela mitmeviljasai.
Aprillis selgub taas Eesti parim toiduaine. Pildil mullune võitja Ela mitmeviljasai. Foto: Silja Kaigu

Tänasest saavad toidutootjad esitada oma uusi tooteid Eesti parima toiduaine konkursile.

Konkursil saavad osaleda läinud aastal Eesti turule tulnud toiduained. Võistlust korraldava toiduliidu juht Sirje Potisepp oli veendunud, et kuigi ajad toiduainetööstuses on olnud rasked, jagub uusi kvaliteetseid toiduaineid ka selleks aastaks.

«Eelmisel aastal, kui olukord majanduses oli juba keeruliseks muutunud, esitati konkursile 78 uudistoodet 28-lt ettevõttelt, sealhulgas esinesid meie piirkondlikel konkurssidel väga tublilt ka väiketootjad,» rääkis Potisepp mullusest konkursist, mille võitis Leiburi mitmeviljasai Ela.

Uusi tooteid hindab teadusasutuste, ministeeriumite, järelevalveasutuste, kaubanduse, toitlustusasutuste ja teiste valdkondade esindajatest kokku pandud komisjon, kes saavad enne hindamistööle asumist ka vastava koolituse. Komisjon asub konkursile kirja pandud tooteid degusteerima märtsi viimasel nädalal ja siis selguvad erinevate tootegruppide võitjad.

Üldvõitja saab selgeks aga aprillis ja tehakse teatavaks toiduainetööstuse aastakonverentsil 27. aprillil.

Toiduliidu selgituse järgi on parima toiduaine valimise eesmärk tutvustada inimestele ja kaupmeestele uusi toiduaineid ja nende tootjaid ning innustada firmasid tootearendusega tegelema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles