Tubakasõltlased ostsid kokku viie kuu varu

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid
Sigaretid Foto: Caro / Scanpix

Eelmise aasta lõpus soetasid tubaka- ja alkosõbrad endale suured varud, sest selle aasta algusest kasvas nii ühe kui ka teise mõnuaine aktsiisimaks.


Maksuameti andmeil ostsid ettevõtted eelmise aasta lõpus kokku viie kuu sigarettide varu ja kahe kuu kange alkoholi varu.

Maksuamet mõõdab alkoholi ja tubakamüüki aktsiisimaksu järgi. See tähendab, et esialgu rändasid suured varud kaupmeeste ladudesse, kust siis inimesed seda endale varuda said.

Tubaka- ja viinamüük oli eelmise aasta lõpus sedavõrd hea, et Eesti majandus väljus ajutiselt majanduslangusest, sest neljanda kvartali majandustulemus oli 2,6 protsendi võrra suurem eelmise aasta kolmanda kvartali tulemusest. Samas suured laovarud tähendavad seda, et selle aasta esimeses kvartalis kukub majandus taas langusse.

Kuna kanget alkoholi on ladudesse varutud kahe kuu keskmise tarbimise jagu, siis võib oletada, et märtsis lõppevad ka Liviko ja teiste viinatootjate piinad. Viinavabrikud on aasta esimestel nädalatel töötanud osalise koormusega, sest toodangut pole kuhugi müüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles