Tuludeklareerimise esialgne tuhin oli ootuspärane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiremini deklareerivad oma tulud need, kel on raha tagasi saada.
Kiiremini deklareerivad oma tulud need, kel on raha tagasi saada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna keskpäevase seisuga oli Maksu- ja Tolliametile esitatud kokku 290 067 tuludeklaratsiooni ehk ligi 43 protsendi deklareerijate koguarvust, mis oli ametile ootuspärane algus.

Maksu- ja Tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on deklaratsioonide esitamise kõrge aktiivsus esimestel päevadel olnud viimastel aastatel tavapärane. «Tavaline trend on see, et esmajärjekorras teevad tuludeklaratsiooni ära need, kel raha tagasi saada,» sõnas Udde Postimees.ee'le. «Isikud, kes peavad juurde maksma, teevad deklaratsiooni tavaliselt märtsi lõpus.»

Nii elektrooniliselt kui paberil esitatud deklaratsioonide põhjal kuulub tagastamisele ligi 1 miljard krooni ning juurdemaksmisele kuulub 15,3 miljonit krooni.

Udde kinnitas, et nendele, kelle deklaratsioon on esitatud läbi e-maksuameti ning see täiendavat kontrollimist ei vaja, asub maksuamet tulumaksu tagastama hiljemalt 26. veebruaril, nagu lubatud.

Maksu- ja Tolliamet ootab sel aastal kokku umbes 677 000 deklareerijat. Eelmisel aastal oli esitajaid 675 000, neist 90 protsenti esitas tuludeklaratsiooni elektroonselt.

Füüsilised isikud saavad elektroonilisi tuludeklaratsioone esitada alates pühapäeva õhtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles