Osa tarbijakaitse testitud helkurvestidest ei vastanud nõuetele

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fixuse kaupluses müüdud ohutusvest.
Fixuse kaupluses müüdud ohutusvest. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseamet võttis jaanuaris iga-aastase järelevalve käigus taas vaatluse alla helkurid ja helkurvestid ning kuuest testimisele võetud esemest ei vastanud nõuetele tervelt kolm.


Tartu ülikooli füüsikainstituudi laserspektroskoopia laboris läbi viidud katsetest selgus, et üks helkurvest ja üks helkurlint ei vastanud nõuetele peegeldumisomaduste poolest ning üks helkurvest ei vastanud nõuetele vestil kasutatud helkurmaterjali pindala osas.

Nõuetele mittevastavad helkurvestid olid müügil Mustamäe kaupluses Fixus ning nõuetele mittevastav helkurlint Ülemiste keskuse kaupluses Handymann.

Helkurveste ja helkurlinti müünud ettevõtteid kohustati peatama kohustuslikele nõuetele mittevastava kauba müük, teavitama tarbijaid müügikohas toodete puudustest ning korraldama viimaste tagasinõudmine tarbijalt, hüvitades tagastatud toote müügihinna.

Praeguseks on kõik ettevõtted nõuetele mittevastavad helkurvestid müügilt kõrvaldanud ja tarbijatele on pandud välja teade, et tooted ostetakse tagasi.

Tarbijakaitseamet juhib nii tarbijate kui ka ettevõtjate tähelepanu asjaolule, et kaubandusvõrgus müüdavate, samuti ka tasuta jagatavate jalakäijahelkurite märgistusel peab olema tootenimetus, andmed tootja kohta, CE- vastavusmärgis ja viide standardile EN 13356: 2001.

Helkurvestide märgistusel peab olema tootenimetus, andmed tootja kohta, CE- vastavusmärgis ja viide standardile EN 471: 2004. Samuti peab olema kaasas või pakendile kantud eestikeelne kasutusjuhend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles