Töö käib närvidele?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kehv ülemus, halvad tingimused ja igavad ülesanded võivad viia töölusti. Kuidas sellises olukorras hakkama saada?

Norras tegutseva tööpsühholoogia keskuse psühholoog Edvard Børretzen rääkis Aftenposten.no`le, et tööga seotud probleemide puhul aitab sageli juba seegi, kui muredest asjaosalistega rahulikult rääkida.

«Tihtipeale juhtub nii, et pea peidetakse liiva alla ja lõpuks võetakse haigusleht, selle asemel, et konflikt üles võtta ja lahendada,» sõnas psühholoog.

Samuti peaks inimene, kes end tööl kehvasti tunneb, vaatama endasse. Mis on see, mis töö juures meeleolu rikub? Kas tööülesannete nimekirjas on asju, millega sa kuigi hästi hakkama ei saa? Kas probleeme tekitavad suhted või ametialane kvalifikatsioon?

Harvardi ülikooli karjääriekspert Timothy Butler ja Leon Hessi ärikooli professor Joe Mosca arvasid samuti, et tihtipeale peitub põhjus, miks inimesele tööl ei meeldi, neis endis.

Kuigi seda on üsna raske tunnistada, on see tegelikult positiivne sõnum, sest kui inimene on ise osa probleemist, siis on ta ise ka osa lahendusest, arutlesid eksperdid Harward Business Review`le antud intervjuus.

Børretzen lisas, et paljud kipuvad ka unustama, et nad saavad töö eest palka ja et seetõttu peab aeg-ajalt mõned ebamugavused lihtsalt ära kannatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles