Saarlased otsustasid rahanappusel kortermaja soojustamata jätta

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja soojustamine.
Kortermaja soojustamine. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kuressaares asuva Sepa 6 maja elanikud on ise pidanud vaeva nägema, et krõbedate talveilmadega korterid soojad hoida, sest aastaid tagasi tehtud remondi käigus otsustati maja soojustamisest loobuda.

«Külmade ilmadega ei saa mul laps põrandalgi olla. Need on nii külmad, et kolm paari villaseid sokke tuleb jalga panna. Kui õues on üle 15 kraadi külma, siis põrandapesuga saab tuppa liuvälja,» rääkis üks majaelanik ajalehele

Meie Maa

.

Seitse aastat tagasi tehtud remondil silma peal hoidnud ehitusspetsialisti Peeter Arikase sõnul tellis ühistu toona välisseina vahetuse – hoone küljes ära kukkuma hakanud seina asemele plaaniti laduda uus ja siis sein väljast soojustada. Mõne aja pärast tõmmati aga soojustamine tööde nimekirjast maha, sest see oli liialt kallis.

Ühistu raamatupidaja Aive Nõmm ütles, et maja pole plaanis soojustada ka nüüd, sest praegu tuleb maksta renoveerimiseks võetud pangalaenu. Lisaks on osa korteriomanikke oma elamised juba ise seestpoolt ära soojustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles