Märts on aeg potipõllundusega alustamiseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Kuigi õues on veel üsna paksud lumehanged, võib märtsi saabudes siiski aiandusega algust teha ja seda eelkõige aknalaual.

Aknalaual saab kasvatada rohelist toiduvalmistamise tarbeks, samuti on see sobilik avamaataimede ettekasvatamiseks, kirjutas Aiandus.ee.

Taimede ettekasvatamisega ei tasu siiski väga kiirustada, sest väljaistutamisaeg võib öökülmade tõttu ka suve veerele nihkuda ning liialt vara potti pandud taimed üle kasvada ja välja venida. Seemnepakkidel on tavaliselt kirjas, millal on külviks õige aeg.

Aianduskeskuse Hansaplant nõuannete järgi sobiks aknalaua minikasvuhoonesse külvata kindlasti maitserohelist, lilleseemneid ja ka köögivilju. Näiteks tasuks proovida mini- ja amplitomateid.

Veel on märts õige aeg lihavõttemuru külvamiseks. Ilusa rohelise muruvaiba kasvamiseks kulub ligi kolm nädalat, seega tuleks muruseeme potti või alusele külvata kuu keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles