General Motors kutsub probleemide tõttu tagasi 1,3 miljonit autot

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GMi tehas Ohios.
GMi tehas Ohios. Foto: AP / Scanpix

General Motors kutsub Ameerikas tagasi 1,3 miljonit autot, aktsiooni põhjuseks on viga roolisüsteemis, mida seostatakse juba 14 avarii ja ühe vigastusega.

Reutersi andmetel on tagasikutsutavate mudelite seas USAs müüdud Chevrolet Cobalt 2005-2010, Pontiac G5 2007-2010, Kanadas turustatud Pontiac Pursuit 2005-2006 ja Mehhiko turul olnud Pontiac G4.

General Motorsi kinnitusel on nimetatud mudelid siiski turvalised ja juhitavad, kuid võivad kiirusel alla 24-kilomeetri tunnis juhilt rohkem jõupingutusi nõuda. Probleemi ilmnedes süttib ka hoiatustuli ja kõlab vastav heli.

Autotootja esindaja Jamie Hresko sõnul on tegemist probleemiga, mis areneb ajapikku ja seetõttu on see omane vanematele autodele, mille garantiiaeg on juba läbi.

Viimasest faktist hoolimata otsustas General Motors esmaspäeval autod vabatahtlikult tagasi kutsuda. «Nende sõidukite tagasikutsumine on meie klientide meelerahu silmas pidades õige tegu,» lausus Hresko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles