Šokiarved mobiilse neti eest jäävad peagi minevikku

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilset internetti saab kasutada peaaegu kõikjal.
Mobiilset internetti saab kasutada peaaegu kõikjal. Foto: Caro / Scanpix

Eesti sideoperaatorid on asunud võitlusse šokiarvetega, mida inimesed välismaal mobiilse interneti kasutamise eest saada võivad, ja seavad üsna pea kõikidele mobiilikasutajatele 935-kroonise limiidi.

Elisa avab andmesidelimiidi teenuse kõikides Euroopa Liidu riikides sel reedel, EMT-s saab mobiilse interneti kasutamist piirata ka mujal maailmas ja seda juba nädala algusest. Tele2 klientidel avaneb limiidi kehtestamise võimalus selle kuu jooksul.

Kas limiit kehtestada või mitte on märtsis, aprillis, mais ja juunis mobiiliomaniku valik. Esimesest juulist seavad operaatorid limiidi kõikidele klientidele automaatselt, sest nii näevad ette Euroopa Liidu juhtnöörid.

EMT avalike suhete juht Kaja Sepp ütles, et mobiilse interneti kasutajad saavad välismaal ka andmesidelimiiti tõsta ja selleks tuleb operaatorile saata vastava sisuga SMS.

Samuti on SMS see vahend, mille abil operaatorid oma kliente 935-kroonise limiidi täitumisest teavitavad, seal on kirjas ka juhised andmeside taasavamiseks.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on limiidi eesmärk aidata klientidel oma kulutustel silma peal hoida. Väga tihti ei julge inimesed m-interneti teenuseid suurte arvete kartuses kasutadagi, kuid limiidi abil on kulutused läbipaistvad, märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles