Toiduliidu juht: toidukauba ohutuses paneb kahtlema hirmutamine

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp peab toidukauba ohutuses kahtlevaid tarbijaid meedia vahendusel toimunud hirmutamise tulemuseks.
Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp peab toidukauba ohutuses kahtlevaid tarbijaid meedia vahendusel toimunud hirmutamise tulemuseks. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti toiduliidu juhataja Sirje Potisepp arvab, et eestimaalased kahtlevad toidukauba ohutuses eelkõige meedia kaudu levitatavate hirmujuttude pärast.

Potisepp tunnistas, et tema jaoks ei ole Nielseni uuringu tulemused, mille järgi kahtleb viiendik Eesti inimestest poes müüdava toidukauba ohutuses, kuigi suur uudis ja seda viimasel ajal meedias toimunu tõttu.

«Meedias võtavad toitumise koha pealt sõna äärmuslike seisukohtadega posijad ja turundusjuhid. Tarbijaid hirmutatakse pidevalt. Kui ma oleksin ise tavatarbija, siis ei saaks mina ka enam aru, kas see toit, mis poes müüakse, on poolmürk või päris mürk,» rääkis ta.

Viimaste teemadena, mis on inimesed segadusse ajanud, tõi Potisepp välja transrasvad ja e-ained.

Olukorda aitaks toiduliidu juhi arvates parandada ehk see, kui toitumisteadlased teavitustöö enda kanda võtaks ja toiduohutusest rohkem selgitavaid artikleid kirjutaks.

Nielseni uuringust ilmnes ka tõik, et enamik eestimaalasi ostab võimalusel kohalikke tooteid ja peab neid tervisele ohutumaks kui importkaupu. Seegi polnud Potisepa jaoks uudis, sest ka toiduliidu uuringud on näidanud, et ligi 70 protsenti Eesti tarbijatest eelistab kodumaist toidukaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles