Internetipetturid püüavad ohvreid ka tulusate tööpakkumistega

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarbijakaitse teatel pole internetipettused eelnevatel aastatel tehtud teavitustööst hoolimata kuhugi kadunud ja seetõttu keskendub ka käimasolev rahvusvaheline pettuste ennetamise kuu digitaalsetele ohtudele.

Lisaks lotovõitudest ja suurtest pärandustest teavitavatele e-kirjadele võib ameti järgi internetipettusteks lugeda ka erinevaid suurt raha lubavaid tööotsi, kus inimene peaks kirjelduse järgi teenimiseks vaid veebilehtedel klikke koguma. Selliste skeemide puhul nõuavad petturid töösoovijalt tasu tööle asumise eest ja teenivad nii ise kopsakaid summasid.

Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste märkis, et ühtegi kerget teenistust lubavat e-kirja ei tohiks uskuda.

«Kõige targem on taolised kirjad kohe kustutada ning seadistada oma postkast niiviisi, et sellised kirjad läheksid otse prügikasti,» soovitas ta.

Pettuste ennetamise kuul saab tarbijakaitse veebilehel vastata internetipettuste teemalisele küsitlusele, lisaks on ametil plaanis tähistada 15. märtsil toimuvat üleilmset tarbija õiguste päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles