Viis toitu, mida kiirtoidukohtade töötajad ise ei sööks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Big Maci hamburger ja friikartulid.
Big Maci hamburger ja friikartulid. Foto: AFP / Scanpix

Meelelahutusportaal Reddit uuris kiirtoidukohtade töötajatelt, millist toodet nad oma tööandja menüüst iialgi ise ei sööks ning mis põhjusel.

Teatavasti näeb just personal kõige lähemalt seda, kuidas meie toitu tegelikult valmistatakse, kirjutab Business Insider. Küsitlusele vastasid tuhanded praegused ja endised töötajad. Peamiselt nimetati põhjustena seda, et toit on liiga ebatervislik või ei ole meelepärane selle valmistamise viis.

Nimekiri toodetest, mida ka Eestis müüakse, sai järgmine:

  1. Subway krabiliha – töötajate sõnul valmistatakse võileibu krabiliha imiteerivast kunstlikust toiduainest.
  2. Subway loomaliha – töötajate sõnul võttis neilt isu loomaliha töötlemise nägemine. Tegemist on sisuliselt külmutatud lihaga, mida pärast ülessulatamist paljaste kätega n-ö peenestatakse.
  3. McDonald´si McRib – töötajate sõnul näeb hamburger enne kastme lisamist välja väga vastik.
  4. McDonald´si Filet-O-Fish – töötajate sõnul petetakse selle hamburgeri puhul peamiselt kogustega. Kuigi saiakukkel on hamburgeril sama suur kui juustuhamburgeril, ei raatsita ostjatele lisada sinna tervet tükki juustu ning isegi kastet lisatakse väike törts. Kalatükk on tihti ülepraetud.
  5. McDonald´si Big Mac – töötajate sõnul sisaldab hamburger sama palju liha kui topeltjuustuhamburger ning tükike juustu isegi vähem, kuid selle hind on samas kolm korda kallim.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles