236-eurosed kõrvaklapid soetanud klient jäi hätta

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment beatsbydre.com kodulehelt.
Fragment beatsbydre.com kodulehelt. Foto: beatsbydre.com

Klient ostis Deliver Baltic OÜ veebipoest 236,40-eurosed kõrvaklapid, mis ei vastanud aga tema ootustele. Ta soovis need tagastada, kuid ettevõte sellega ei nõustunud.

Tarbija tellis juuni lõpus e-poest Beats by Dr. Dre Studio kõrvaklapid, mis maksid koos postikuludega 236,40 eurot. Nädala pärast sai tarbija tellitud kõrvaklapid kätte, need ei vastanud aga tarbija ootustele ja seetõttu soovis ta klapid kauplejale tagastada.

Kaupleja keeldus tarbija nõuet rahuldamast, misjärel pöördus klient tarbijakaitseametisse ja tegi hiljem kaebuse ka tarbijakaebuste komisjonile. Tarbija nõuab müügilepingust taganemise õiguse tunnistamist ja 236,40 euro tagastamist.

Kaupleja kirjutas tarbijakaebuste komisjonile, et klient oli klappe kasutanud, võib-olla laadis ta klappe erinevalt juhendis ette nähtust, võib-olla ka kahjustas tahtlikult seadet. Ettevõtte väitel ei pea nad tagasi võtma kaupa, kuna selles pole kokku lepitud, ja pealegi ei saa pakendist välja võetud ja juba kasutatud kaupa enam uuesti müüki panna. Kaupleja kinnitusel sai tarbija asja, mille ta tellis.

Komisjoni istungil jäi kaupleja varem esitatud vastuväidete juurde, rõhutades, et tarbija sai toote, mille ta oli tellinud ja et tarbija oleks pidanud klapid koheselt tagastama, mitte neid kümme päeva kasutama. Ent komisjoni kinnitusel tagastas klient kõrvaklapid korrasolevatena.

Komisjon leidis, et tarbijal on õigus kõrvaklapid tagastada ning saada tagasi ka kogu tema poolt tasutud summa, sh postikulud, kuna sidevahendi abil sõlmitud lepingust on õigus taganeda 14 päeva jooksul arvates päevast, mil asi ostjani jõudis. Komisjoni hinnangul on tarbija seda tähtaega ka järginud. Seejuures võib lepingust taganeda ka põhjust avaldamata.

Komisjoni otsus täidetakse ühe kuu jooksul ja kui pooled komisjoni otsusega ei nõustu ja otsust ei täideta, võivad nad pöörduda sama vaidluse läbivaatamiseks maakohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles