Töötus ja võlg ähvardavad sülelastega pere koduta jätta

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Lääne-Virumaal Laekveres elavad varastes kahekümnedates Tauno Jõuram ja Kätlin Reitel, kel on kaks väikest last, võivad peagi koduta jääda - nende kolmetoalise üürikorteri üle 5000-kroonine kulu ületab pere sissetuleku pea 1000 krooniga.


Pere ainsaks sissetulekuks on laste eest Kätlinile makstav miinimum-emapalk; Tauno tööandja, puidufirma AS Boxer koondas ta aga kolm nädalat tagasi, olles eelnevalt lõpetanud palga maksmise juba eelmise aasta lõpus, kirjutab Õhtuleht.

Verinoortel lapsevanematel pole õrna aimugi, mis neist edasi saab, ega oska nad ka midagi enese aitamiseks ette võtta - lähedased ei tule isegi toime, haridust on kummalgi napilt põhihariduse jagu, töökogemus on vaid Taunol ja sedagi lihttöödelt.

Ka vald ei saa peret aidata muuga kui Tauno töötuks vormistamisega - odavamat elamist saab pakkuda vaid ahiküttega sotsiaalmajja, kuhu saaks kolida alles suvel, toimetulekoetusele emapalka saaval perel aga õigust pole.

Korteriomanik Kristel kavatseb perele lepingu üles öelda, kuna tema kontolt makstava elektri võlg on kasvanud 2500 kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles