Luksusjaht, mis näeb välja nagu saar

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksusjaht, mis näeb välja nagu saar
Luksusjaht, mis näeb välja nagu saar Foto: Reuters/ScanPix

Abu Dhabis möödunud nädalal toimunud jahtide messil tutvustati uut supersuurt luksusjahti, mida võib võrrelda lausa väikese saarega.

WHY 58*38 jaht aitavat raha kokku hoida neil superrikastel, kes soovivad nii jahti kui ka saart, kirjutab Huffington Post.

«Liikuva saare» eest tuleb välja käia vaid 160 miljonit dollarit (1,8 miljardit krooni).

57-meetrisel jahil on kolm tekki. Pardale mahub 12 reisijat ja 20 meeskonnaliiget. Lisaks on sellel veesõidukil 127-meetrine promenaad, spaa, raamatukogu, plaaž, 82-meetrine bassein ja helikopteritekk.

Luksusjaht valmis Monaco jahiehitusfirma Wally ja Pariisi moeikooni Hermés koostöös. Sellest ka jahi nimetus WHY (Wally Hermés Yaht).

Jahi disainerite sõnul on see keskkonnasõbralik sõiduk, kulutades vähem kütust kui teised luksusjahid. Ka saab see jaht osaliselt töötada päikesepaneelidel.

«Paljud unistavad oma saarel elamisest, kus mitte keegi ei sega. Meie jaht just pakubki seda,» lausus Wally juht Luca Bassani Antivari.

Hermés` loominguline juht Pierre-Alexis Dumas lisas, et alates kompassi leiutamisest on otsitud võimalusi kuidas meresõitu võimalikult mugavaks muuta.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles