Pandipakend: automaadi tüssamine on vargus

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaraautomaat.
Taaraautomaat. Foto: Kalev Saar.

Eesti Pandipakendi tegevjuhi Rauno Peeter Raali sõnul on mõnel inimesel õnnestunud aastate jooksul taaraautomaadist raha välja petta. Raal hoiatab, et see on kriminaalkorras karistatav tegu.


Mõni pettur on Raali sõnul õnnestunud ka kätte saada ja politseile üle anda. Eestis on tema sõnul kokku 480 erineva tehnoloogiaga taaraautomaati ning antud probleem puudutab vaid ühte kindlat ja kaardistatud osa neist.

Taaraautomaatide operaatorfirma Moya esindaja Andres Johannsoni kinnitusel on nad koostöös kauplustega pettused fikseerinud. «Eesti inimese leidlikkus on pälvinud ka rahvusvaheliste taaraautomaatide tootjafirmade tähelepanu,» sõnas Johannson.

«Tootja on uuendanud meie soovide järgi automaatide tarkvara ning lisaks oleme paigaldanud videovalvesüsteeme, mistõttu on võimalike pettuste risk viidud miinimumini,» ütles Johannson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles