British Airwaysi reisiteenindajad hakkavad 20. märtsil streikima

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi logoga reisilennukid
British Airwaysi logoga reisilennukid Foto: PA Wire /Scanpix

British Airwaysi (BA) stjuardesse ja stjuuardeid esindav ametiühing korraldab alates 20. märsist kolmepäevase ja alates 27. märtsist neljapäevase tööseisaku.


Vastavalt seadustele peab ametiühing streigist seitse päeva ette teatama, vahendas

BBC

.

Palkade ja töötingimuste üle nurisevad reisiteenindajad hääletasid ülekaalukalt tööseisaku korraldamise poolt juba veebruaris.

Ametiühing ja BA on sellest alates pidanud läbirääkimisi ja on saavutanud ka mõningast edu, kuid kokkuleppele pole siiani jõutud.

BA pressiesindaja teatas BBC-le, et lennufirma teeb kõik endast oleneva, et oodatava tööseisaku ajal tõuseks õhku võimalikult palju lennukeid.

Firma on juba korraldatud õppuse tuhandele oma töötajale, et need suudaksid streigi ajal asendada stjuardesse ja stjuuardeid.

Reisiteenindajad pole rahul eelmise aasta novembris sisse viidud korraga, mis nägi ette stjuardesside arvu vähendamist pikkadel liinidel ja palkade külmutamist aastaks 2010.

BA hinnangul on kärped vajalikud raha kokkuhoidmiseks. Firma teatas veebruaris, et 2009. aastal viimase üheksa kuu kahjum ulatus 342 miljoni naelani.

Ametiühing võttis «vajaduse muutuste järele» teadmiseks ja pakkus välja oma säästuprogrammi, mille väärtus ulatub 63 miljoni naelani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles