Saaremaa turismimagnetid saavad omanimelised leivad

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaali meteoriidikraater Saaremaal.
Kaali meteoriidikraater Saaremaal. Foto: Peeter Langovits.

Eile andis Karja pagariäri välja proovipartii leiba spetsiaalselt kolme Saaremaa turismimagneti - Kaali meteoriidikraatri, Angla tuulikumäe ja Panga panga tarvis.


Karja pagariäri juhataja Aivo Kanemägi sõnul on tegemist tumeda põrandaleivaga, millele on peale pressitud vastav kohanimi, kas siis Kaali, Panga või Angla, kirjutab Meie Maa.

Esimene partii leiba sisaldab pagariäri juhataja kirjeldusel nii jämedat rukkijahu kui rukkipüüli, natuke nisujahu, idandatud ja purustatud rukkiteri ning päevalilleseemneid.

Milliseks kujuneb leiva hind, Kanemägi prognoosida veel ei julgenud, kuna toode on alles arendamisjärgus ja hinnakalkulatsioonid tegemisel.

Karja pagariäris küpsetatud Kaali, Panga ja Angla nimelist leiba saavad Kaali meteoriidikraatri, Angla tuulikumäe ja Panga panga külastajad osta ilmselt juba algaval turismihooajal, lisaks muidugi söögi kõrvale maitsta Kaali trahteris ja valmivas Angla pärandkultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles