Janek Mäggi: pole mõtet heroiseerida edukas olemist

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Mäggi.
Janek Mäggi. Foto: .

Kommunikatsioonibüroo Powerhouse juhataja ja konsultant Janek Mäggi ütles eilsel meeste tervise teemalisel konverentsil esinedes, et kõige olulisem meeste stressi vähendav tegur võib olla see, et edukas olemist ei ülistataks nii palju.


Ta märkis, et nii Eestis kui mujal maailmas on kasvanud nende meeste hulk, kes teenivad vähem kui nende naised, kuid täiesti mõttetu on meestel selle pärast stressata. «See ei ole üldse mingi probleem. Peaks mõtlema, et võib-olla mõnikord hõbemedal ei ole nii halb kui lihtsalt ära surra,» tõdes ta.

Mäggi sõnul sunnivad ühiskond, naine, vanemad meest olema edukas. Mees peab kogu aeg paistma rõõmus, tugev, jõuline, mitte vananema. Ta tõi välja, et mõnikord konverentsidel, kus õhtune üritus lõpeb ööklubis, on talle silma jäänud, et 50-aastased mehed tahavad olla nagu 20-aastased.

«Ega see ei olegi nii suur probleem põhimõtteliselt, aga see on sotsiaalne surve. Uskuge mind, sest tegelikult enamik inimesi, kellel on normaalne sotsiaalne võrgustik, suhtlevad pigem omasugustega,» rääkis Mäggi.

«Aga kui sa oma sotsiaalse võrgustiku lõhud - no näiteks lahutamise kaudu või ka töökoha vahetamise kaudu, siis see sunnib sind käituma niimoodi, nagu sa võib-olla pole kunagi käitunud. Sa lihtsalt ei oska olla,» tõdes ta.

Mäggi soovitas meestele, et nad võiksid vananeda rahulikult, olla vahel väsinud, anda alla, kui enam ei jõua. Kõige olulisem on tema sõnul enesega rahulolu. «Kui sa ise oled endaga rahul, siis tegelikult sa kiirgad positiivset energiat. Kui sa endaga rahul ei ole, sa tegelikult tahaksid olla keegi teine - selliste inimestega on kohutavalt raske, mulle ei meeldi nendega suhelda,» märkis ta.

Tehke kõike südamega, aga ärge kõike südamesse võtke, soovitas Mäggi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles