Parima toiduaine tiitlile pürgib 112 uudistoodet

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Waechter

Eesti Toiduainetööstuse Liidu konkursile «Eesti Parim Toiduaine 2010» esitas 27 ettevõtet kokku 112 toodet, millest 27 on lihatooted.


Toiduliidu juhtaja Sirje Potisepa sõnul näitab fakt, et tänavu osaleb uudistoodete konkursil 25 toodet rohkem kui mullu, et sõltumata väga keerulisest olukorrast toiduainetööstuses elu käib.

«Meie ettevõtted suudavad vaatamata arengutele, kus tarbijate ostuotsuseid mõjutab aina rohkem hind, investeerida tootearendusse ja pakkuda inimestele uusi huvitavaid maitseid,» märkis Potisepp.

Märtsi lõpus valib hindamiskomisjon välja alagruppide võitjad, mis osalevad omakorda parima toiduaine valimisel. Komisjon hindab tooteid järgnevates kategooriates: pagari- ja kondiitritooted (5 toodet), lihatooted (27 toodet), kastmed (13 toodet), piimatooted (20 toodet), puu- ja köögiviljatooted (7 toodet), valmistoidud (15 toodet). Kokku hinnatakse kahe päevaga 87 toodet 22-lt ettevõttelt. Võitjad valitakse 7. aprillil.

12-liikmelisse hindamiskomisjoni kuuluvad Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi pedagoogid, veterinaar- ja toiduameti ning tarbijakaitse esindajaid, toitlustamisega tegelevate õppeasutuste pedagoogid, ajakirjanikud, kokad. Komisjoni esimees on Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi direktor professor Raivo Vokk.

Parimate väljakuulutamine toimub 27. aprillil toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Konkursil selgitatakse välja ning autasustatakse kuldmärgiga «Eesti parim toiduaine 2010», «Eesti parim toit tervisele 2010», «Eesti parim mitte-alkohoolne jook», «Eesti parim alkohoolne jook 2010», hõbemärgi pälvivad alagruppide parimad uued tooted.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles