Parimateks toiduaineteks valiti Fazeri must seemneleib ja Rakvere lihapallid

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere toorjuustutäidisega lihapallide tooteseeria valiti 2010. aasta parimaks lihatooteks.
Rakvere toorjuustutäidisega lihapallide tooteseeria valiti 2010. aasta parimaks lihatooteks. Foto: Mihkel Maripuu

2010. aasta «Eesti parima toiduaine» konkursil valiti Eesti parimaks pagari- ja kondiitritooteks Fazeri must seemneleiva ning parimaks lihatooteks Rakvere toorjuustutäidisega lihapallide tooteseeria.


Parima kastme auhinna sai Felixi sinepi ja mee kaste ning parimaks piimatooteks hinnati E-Piima Harmony südamejuustu.



Parimaks köögiviljatooteks krooniti Salvesti küüslaugukurk ning parimaks valmistooteks Saarioineni pannkookide tooteseeria.

Lihatoodete seas sai teise koha Rakvere mustika grillribi ning kolmandaks tuli Maagi Rannarootsi õllesnäkk peekonist. Lihatoodete kategoorias oli konkurents kõige suurem - kokku 27 uudistoodet.

Piimatoodetest valiti teisele kohale Tallinna Külmhoone Helluse koorejäätis maasikatäidisega ja šokolaadimaitselise glasuuriga ning kolmandaks tuli Maagi Farmi toorjuustud. Piimatoodete kategoorias konkureeris 20 uudistoodet.

«Sel aastal oli konkursil väga palju lisaainetevabu toiduaineid ja tooteid, kus säilitusaineid isegi ei ole kasutatud, samuti toiduvärve mitte. See on kõnekas fakt sellest, et toiduainetööstused liiguvad tervislikkuse suunas,» rääkis hindamiskomisjoni juht Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi toiduteaduse õppetooli juhataja professor Raivo Vokk.

«Paljudes lihatoodetes on tootjad loobunud maitsetugevdajast naatriumglutamaadist ehk E621,» lisas ta.

«Ma loodan, et ka Eesti tarbijad näitavad nende toodete suhtes üles poolehoidu ja kaupluses need korvi panevad ning kodus nendest rõõmu tunnevad,» sõnas Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Parimate toiduainete hindamine toimus 23. - 24. märtsil, 7. aprillil valitakse «Eesti parim toiduaine 2010» võitjad alkohoolsete ja mittealkohoolsete jookide kategoorias ning tervisele parimad toidud.

Juba 16 aastat toimuva toiduainete konkursi eesmärgiks on innustada tootjaid tegelema tootearendusega, seeläbi tõstes kvaliteeti ja konkurentsivõimet nii Eesti turul kui ka väljaspool seda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles