Viasat: digilevi komisjon eksitab tarbijaid

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digilevi ühilduvusmärk.
Digilevi ühilduvusmärk. Foto: Digilevi.ee

Viasat ei nõustu riikliku digilevi komisjoni soovitusega osta vaid Eesti Digilevi märgiga varustatud digibokse, mis väidetavalt peaks tagama nende nõuetelevastavuse ja töökorras oleku.


Ettevõtte hinnangul on soovitus eksitav, kuna mitte ükski kaabeltelevisiooni ja satelliittelevisiooni pakkuja ei saa oma seadmetele neid märgiseid taotleda.

Eesti Digilevi märgist saavad Viasati teatel kanda vaid õhu kaudu levivat signaali vastuvõtvad maapealsed digi-TV seadmed, samas kui kaabli või satelliidi teel edastatavat signaali vastuvõtvatele seadmetele seda ei väljastata.

Viasati turundusspetsialisti Pavel Maskaljuni sõnul on firma juhtinud Digilevi tähelepanu eksitavale infole ning avaldanud soovi Digilevi märgistuse saamiseks ka oma seadmetele, kuid seni ei ole taotlusi rahuldatud.

«DigiTV-le üleminekuga seotud otsuseid peaks televaataja meie hinnangul alustama oma soovidest ja vajadustest - millist sisu soovib ta vaadata ning milliseid võimalusi operaatorite valikuks pakub vastav piirkond. Seejärel tuleb valida sobivad seadmed - kas kauplusest (ainult 5 tasuta kanali vaatamiseks) või operaatoriga liitumisel teenusepakkuja kaudu,» märkis ta.

Viasat leiab, et kui Digilevi rõhutab oma kommunikatsioonis kindlat märgist kui kvaliteeditagatist, kahjustab see teiste teenusepakkujate toodete usaldusväärsust.

Ettevõtte teatel on iga teenusepakkuja huvitatud oma seadmete kvaliteedist ja vastutab selle eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles