Mai

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mais asuvad pealetungile teod.
Mais asuvad pealetungile teod. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees
Ettekasvatatud taimede istutamine.

Toas ettekasvatatud taimed peaks nüüd juba kasvuhoonesse või õue istutama, ehkki aprillikuu soojad ilmad ei tähenda alati nende jätkumist maikuus. Kuni väljaistutamise võimalust veel pole, tuleb taimi aknalaua-aias edasi poputada, kus nad aga üleliia pikaks kipuvad venima.



Puude-põõsaste lõikamisaeg saab läbi.

Asjatundjad ei soovita puittaimedele kääre näidata pungade puhkemisest kuni täislehtimiseni. Suvel võib taas väiksemaid kärpimisi ette võtta.

Kuivus kimbutab. Maid on ikka põuakuuna tuntud, kuid  õitsemise ja viljahakatiste kujunemise ajal vajab taim just ohtralt sööki-jooki.

Vajuta muti- ja mügrikäigud kinni. Mutid ja mügrid armastavad taimede vahele käike ajada ja sealt söödapoolist otsida. Seetõttu võivad juured õhku jääda ning taimede kasvu pidurdada. Kõnni aeg-ajalt taimede vahel ja vajuta käigud kinni.

Teod asuvad pealetungile. Aiapidaja jaoks iga aastaga järjest tüütumaks muutuvad teod asuvad mais suurte suguvõsadena pealetungile. Jääb vaid oodata, milliste tärkavate kultuurtaimede kallal paharetid esimesena jahvatama hakkavad. Tigude tõrjeks on hulk võimalusi olemas, tuleb vaid endale sobivaim valida.

Sõltuvalt ilmastikuoludest võivad nõuanded olla muutunud - päevakohast infot vaata Aiandus.ee-st. 

Allikas: Aiandus.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles