Lugejad leiavad peenra pealt veel palju maitsvat

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandid on öökülmadele hästi vastu pidanud.
Porgandid on öökülmadele hästi vastu pidanud. Foto: SCANPIX

Tarbija24 lugejad leiavad oma peenardelt veel palju värsket, mis on öökülmadele vapralt vastu pidanud.

«Mul on peenral porgandid, kapsas, porrulauk, maitsetaimed, kirsstomatid, varsseller. Suvikõrvitsaist ilmselt enam asja ei saa. Ja mõned päevad tagasi sain maasika, mõni valge veel alles,» vastas lugeja Tarbija24 üleskutsele. Teine lugeja tõdes, et öökülm ei tee lehtpeedile ja -kapsale midagi. «Praeguste soojade ilmadega kasvatavad veel lehti juurdegi, aga olemasolevat saab korjata lume tulekuni.»

«Suve keskel külvasin rukolat, see on nüüd veel värske ja lopsakas. Paar suvikõrvitsat ka. Mõned porgandid, hapuoblikad, juurseller, petersell…» nimetas kolmas.

«Meil ka veel mõni porgand peenras, maitsetaimed ja maasikvaarikas kannab, sest pole öökülma olnud (põhjarannikul on meri meid selle eest kaitsnud), mis oleks taimele piduri peale pannud,» lisas veel üks lugeja.

Ka nimetati, et peenralt võib veel saada piparmünti, melissi, redist, tilli ja mustrõigast.

Vaarikad ja maasikad

Mitmed lugejad rõõmustasid, et nende koduaias leidub veel vaarikaid ja maasikaid. «Kuumaasikaid saab lumeni ja erinevalt sügisestest vaarikatest on need magusad,» kirjutati.

«Minul leiab veel metsmaasikaid peenralt, täiesti magusad ja annavad sutsuke suvist meenutust,» rõõmustas lugeja Liina.  

«Vaarikas «Polka» on veel täis punaseid ja ka valmimata marju. Korjan iga kolme päeva tagant,» märkis lugeja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles