Scandic teeb koostööd staarkokk Jamie Oliveriga

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliver
Jamie Oliver Foto: UK Press / Scanpix

Scandicu hotellikett sõlmis Jamie Oliveriga kolmeaastase koostöölepingu. Lisaks spetsiaalsele lastemenüüle vaatab Oliver üle ka hotellide lõunamenüüd.

«Alustasime koostööd eelmisel aastal, kui Scandicu hotellikett sõlmis Jamie Oliveriga eksklusiivse kolmeaastase koostöölepingu,» ütles Scandic Rannahotelli direktor Kadi Saluoks.



Tegemist on esimese korraga, kui Oliver teeb koostööd hotelliketiga. «Eelmisel aastal koostas ta meie hotellidele spetsiaalse lastemenüü, mis on siiani kasutusel kõikides Scandic hotellides.»


Sel aastal teeb Oliver muudatuse ka konverentside kohvipausidesse ja lõunasöökidesse, kuid mida täpsemalt, selgub Saluoksa sõnul maikuus.

«Mõte võimalikust koostööst tekkis Scandicu põhiväärtuste ülevaatamise tõttu. Leidsime, et meie väärtused ja see, mida me oluliseks peame, langeb paljus kokku Jamie põhimõtetega, sh näiteks mõte pakkuda lastele tervislikku ja mitmekülgset toitu,» rääkis Saluoks sellest, kuidas üldse tekkis idee kaasata maailmakuulus kokk hotelli menüü koostamisse.

Kuna enamikus toidukohtades on levinud arvamus, et lapsed armastavad süüa peamiselt viinereid ja friikartuleid ning kalapulki, püütaksegi Oliveri kaasamisega muuta ka siinsete laste toitumisharjumusi, pakkudes neile tervislikke köögivilju, salatit, puuvilju.

«Ka kõige suuremad skeptikud, väites, et lapsed ei armasta süüa salatit, olid sunnitud oma arvamust muutma, nähes, et lapsed söövad meeleldi värsket salatit, kui nad saavad ise n-ö osaleda söögi tegemises, kui see toimub mänguliselt.»

See põhimõte oli Saluoksa sõnul aluseks ka Scandicu uue lastemenüü koostamisel.
Nimelt sisaldavad kõik lastemenüü praed värsket salatit, mis tuuakse lauda spetsiaalses topsis.

«Salati lisandid - seemned, juustukuubikud, krutoonid ja kolm kastet on aga eraldi nõudes. Nii saavad lapsed ise värsket salatit täiendada meeldivate lisandite ja kastmega ning lõpuks kõik shaker`is segi raputada.»

Saluoksa sõnul ei ole ta pärast menüü muutust näinud, et ükski laps oleks jätnud söömata salati, mille sai ise kokku segada.
«Jamie filosoofia seisebki selles, et iga lastemenüü toidu juures on lastel mingi väike võimalus selle kokkusegamisel või serveerimisel osaleda,» lisas Saluoks.

Lisaks tavapärasele pabermenüüle on lastel Jamie roogasid võimalik valida ka spetsiaalse binokli abil, mis lisab sellele mängulisust ning meeldib nii lastele kui ka teistele lapsemeelsetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles