Saksa kohus: abiraha peab saama töötu, kes pole päevagi töötanud

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaal otsustas kohus, et töötu abiraha peavad saama ka need euroliidust pärit inimesed, kes pole päevagi Saksamaal tööd teinud, kuid on seal pikemat aega elanud. See muudatus puudutab 130 000 Euroopa Liidust pärit inimest, kes otsivad Saksamaal tööd.

Selline otsus langetati, kui neljaliikmeline pere taotles Põhja-Rein-Vestfaali liidumaal  Essenis abiraha, kirjutab Local. Pere selgitas kohtus, et nad tulid Saksamaale tööd otsima, kuid see ei õnnestunud ja töötukassast said nad vähe abi.

Saksa seaduste kohaselt ei saa töötu abiraha need inimesed, kes tulid riiki tööd otsima, kuid kellel see ebaõnnestus.  Gelsenkircheni kohus otsustas, et antud pere ei vasta sellele kriteeriumile, kuna perekond oli olnud riigis enam kui aasta, enne kui taotlesid rahalist abi. Nad ei pöördunud riiki tulles kohe  töötukassasse.

Kohus leidis, et kuna Esseni töötukassa ei pingutanud piisavalt, et leida pereisale tööd, siis pole neil õigust sotsiaaltoetustest keelduda.

Pere, kus on isa, ema ja kaks last, saabus Saksamaale 2009. aastal ja on seni elanud lastetoetusest ja kodutute ajalehe müügist. Emal õnnestus hiljuti tööle saada, kuid töötasu on nii madal, et ta vajab riigi poolset abi ka edaspidi.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles