Lugeja küsib: kas mitme tähtajalise üürilepingu järel muutub see tähtajatuks?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Kas linnal on õigus minuga leping lõpetada, kui nüüd tähtajaline viimane üürileping lõpeb? Linn on minuga sõlminud ühele ja samale elamispinnale 1998-2013 järjest neli tähtajalist lepingut, kasutan üht ja sama elamispinda sundüürnikuna juba 14 aasta. Kas leping peaks muutuma tähtajatuks? Omandireformi käigus tagastati maja, kus olin elanud 1957 aastast 1995 a, õigusjärgsele omanikule, 1998 aasta eraldas linn mulle üürikorteri,» kirjutab lugeja.

Vastab vandeadvokaat Taivo Saks advokaadibüroost Taivo Saks & Partnerid.

Nagu aru saan, siis tegelikult linn mitte ei lõpeta teiega lepingut, vaid olemasolev leping lihtsalt lõpeb ja linn ei soovi seda pikendada. Isegi, kui leping oleks muutunud tähtajatuks, ei tähenda see, et lepinguline suhe kestaks igavesti. Tähtajatu üürilepingu võib igal ajal üles öelda.

See, et linn ei soovi enam uut lepingut sõlmida, on tema õigus. Lepinguvabaduse põhimõttest tulenevalt võib pool ise valida, kas ta sõlmib lepingu või mitte. Lepingu kehtivuse periood ei oma siin tähtsust.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles