Homsest alates võib sõita naastrehvidega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehvid lõhuvad teekatteid.
Naastrehvid lõhuvad teekatteid. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Öö- ja hommikutundidel temperatuuri langedes võivad teed kohati muutuda libedaks ning alates 15. oktoobrist võib sõidukitel kasutada naastrehve.

Talverehve tuleb kasutada detsembris, jaanuaris ja veebruaris ning naastrehve tohib kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini, teatas maanteeamet.

«Lubatud suurimat sõidukiirust ei maksa iga ilmaga ja igal ajal taga ajada,» selgitas Maanteeameti liiklusekspert Villu Vane. Tema sõnul võivad ilma jahenedes miinuskraadid koos õhuniiskusega tekitada öö- ja hommikutundidel teepinnale musta jää, mille olemasolust teel võib aru saada alles auto käitumisest, ehk siis sellest, kui sõiduk ei allu enam juhi tahtele.

Ettevaatlik tuleks olla metsavahelistel teelõikudel, kus märja teepinna kuivamine toimub aeglasemalt, sildadel ja viaduktidel, kus külmumine toimub kiiremini; ristmike kiirendus- ja aeglustusradadel või kohtades, kus toimub rohkem pidurdamisi ja kiirendamisi, ning eraldatud sõidusuundadega maanteede teisel sõidurajal, kus väiksema liikluse tõttu toimivad libedustõrjematerjalid aeglasemalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles