Liiklusõnnetus juhtub sageli juhi terviseprobleemide tõttu

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Martin Ilustrumm/Reporter.ee

Umbes 20 protsenti liiklusõnnetustest juhtub Soomes juhi terviseprobleemide tõttu, olgu need füüsilised või psüühilised.

Soome liikluspolitsei juht Kari Rantala arvab, et juhtide tervisekontrolli peaks tõhustama, kirjutab Yle. Samuti vajaks Rantala sõnul nõustamist ka politseinikud, kuidas ümber käia juhtidega, kelle terviseprobleem võib liiklemist mõjutada.

Autosõitu mõjutavad nägemisprobleemid, muud füüsilised probleemid, teatud ravimite manustamine ning teatud haigused, näiteks dementsus. Juhid, arstid ja politsei peaksid olema teadlikumad ohtudest, mis nende probleemide tagajärjel võivad liikluses tekkida.  

Möödunud aastal suri Soome liikluses 250 inimest. Ehkki olulised murekohad on pigem kiiruse ületamine, lahtise turvavööga sõitmine ning joobes juhtimine, soovib politsei edaspidi rohkem tähelepanu osutada ka juhtide tervisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles