Sebe bussides saab oktoobris raamatuid lugeda

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe bussidest saavad oktoobris raamatukogud.
Sebe bussidest saavad oktoobris raamatukogud. Foto: Ardi Truija

Oktoobrikuus avatakse raamatukoguhoidjate ühingu toel Sebe kaugliinibussides 30 raamatukogu, kus saab lugeda Eesti ja välismaist ilukirjandust.

«Eestis on ligi 1000 raamatukogu ja lugemine on olnud ajast aega kõige populaarsem vaba aja tegevus. Ka täna on iga kolmas eestimaalane aktiivne raamatukogu kasutaja,» ütles raamatukoguhoidjate ühingu juhatuse esinaine Katre Riisalu.

Tema sõnul on raamatud bussides hea viis tuua need inimestele lähemale ja jõuda ehk ka nendeni, kes pole mõnda aega raamatukokku sattunud.

Oktoobri lõpuni kestva projekti käigus paigutatakse Sebe bussidesse vastavalt märgistatud karpidesse lugemisvara, mis sisaldab teoseid kodu- ja välismaistelt autoritelt ning elulugusid sarjast Eesti mälu. Valikus on nii vanameistreid kui ka noori autoreid.

Raamatuid on bussi kohta paarkümmend ning juhul, kui raamatut bussisõiduga läbi ei jõua lugeda, saab selle laenata kodukoha raamatukogust.

«Lisaks saab meie meediasüsteemides proovile panna ka oma teadmisi raamatuloost. Selleks on raamatukoguhoidjate ühing koostanud meeleoluka viktoriini, mida saab sõidu ajal mängida täistunniekspresside interaktiivsetel ekraanidel,» märkis Sebe turundusjuht Marel Kallas. 

Raamatukampaania korraldatakse üleriigiliste raamatukogupäevade käigus, mis toimuvad raamatukoguhoidjate ühingu eestvedamisel juba 23. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles