Video: Viasat lõpetab kolme Vene telekanali näitamise

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Televiisor
Televiisor Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Pärast kolm kuud kestnud edutuid esitusõiguse ja litsentsitasude läbirääkimisi Balti Autorite ja Leviliiduga peatab Viasat tänasest Vene telekanalite PBK, PBK Music ja RenTV näitamise.


Ettevõte on muudatusest teavitanud kõiki kliente, ühtlasi jätkatakse läbirääkimisi leviliiduga.



Kanalite näitamise peatamise tingis Vene kanalite esitusõigusi vahendava Balti Autorite ja Leviliidu soov tõsta litsentsitasusid mitmekordselt, mis on Viasati hinnangul tänastes majandusoludes põhjendamatu.

«Liidu pakkumise vastuvõtmine tähendaks lisaks turuhinnast oluliselt kõrgemale litsentsitasule ka märkimisväärset tõusu meie pakettide hindades. Selle stsenaariumi välistasime aga juba läbirääkimisi alustades, sest Viasati põhimõte on pakkuda klientidele parimat sisu parima hinna eest,» põhjendas otsuse tagamaid Viasat Eesti ASi juhi kohusetäitja Henning Lycke.

«Mõistame, et nende kanalite näitamise peatamine valmistab paljudele pettumuse. Vabandame kõigi klientide ees ja teeme kõik endast oleneva, et olukorrale lahendus leida. Jätkame kompromissi otsimist ning loodame, et kokkulepe sünnib. Siiski ei ole meil seni võimalik jätkata eelmise aasta litsentsilepingu alusel kanalite edastamist,» ütles Lycke.

Muudatus ei puuduta teisi Viasati võrgu venekeelseid telekanaleid. Samuti pakutakse klientidele kolme kanali asemel uusi tasuta kanaleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles