Põllumehed kutsuvad üles Rimi importliha boikoteerima

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaine liha on välismaisest värskem.
Eestimaine liha on välismaisest värskem. Foto: Caro / Scanpix

Eesti Põllumeeste Keskliit (EPK) kutsub tarbijaid üles boikoteerima Rimi omatootena müüdavat importliha ja ostma kodumaist liha teistest kaubanduskettidest või turgudelt, mis garanteerib kauba kvaliteedi ja värskuse.


Rimi kaubanduskett teatas kolm nädalat tagasi , et hakkab müüma oma tootemargi alt vaid välismaist sea- ja veiseliha, tuues põhjuseks kvaliteedi ja suurema tootevaliku.

EPK teatel saab kodumaise liha asendamist tuhandeid kilomeetreid tarbimiskohast eemal toodetud lihaga käsitleda otsese väljapressimisena, et kohalikud tootjad hinda alandaks.

«Rimi kaubanduskett on sellega läinud väga libedale teele, sest Eesti tarbija on hakanud järjest rohkem eelistama kohapeal toodetud toitu,» märkis liit teates.

Põllumehed soovitavad Rimil importida toidulaua rikastamiseks kaameli-, krokodilli- või maoliha, mida Eestimaal ei toodeta.

EPK, kelle liikmed toodavad suurema osa Eesti lihast, kutsub valitsusjuhti, põllumajandusministrit ja riigikogu liikmeid andma hinnangut Rimi käitumisele, mis eirab kohalikke põllumajandustootjaid.

EPK asepresident Jaan Sõrra palub tarbijatel mõelda, kas nad tõesti soovivad tahtlikult tekitada sellist ökoloogilist jalajälge, mis tekib siis, kui loom tapetakse Hispaanias, töödeldakse ja pakendatakse Poolas ning tuuakse sealt Eestisse müügile. See ei ole säästev tegevus ja kaudselt maksavad tarbijad selle toote eest ikkagi kõrgemat hinda.

Järgmisel nädalal koguneb EPK nõukogu, kus tuleb arutusele ka eelmisel aastal toimunud piimaaktsiooniga sarnase protestiväljaastumise võimalik korraldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles