Kasemahla aeg on käes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Saabunud soojad ilmad ja sulanud maapind viitavad sellele, et käes on parim aeg kasemahla kogumiseks.

Järvamaa jahimees Aleksander Siimenson ütles, et praegu kasemahl enam mitte ei tilgu, aga lausa niriseb. «Murra oks ära, pane pudel alla ja viie minutiga on täis,» õpetas ta. 

Toitumisspetsialist Aive Luigela märkis, et kasemahl on väga väärtuslik eelkõige bioaktiivsete ainete ja ensüümide tõttu, mis parandavad ja korrastavad seedimist. Mahl sobib hästi ka rasedatele, imetavatele emadele ja lastele, sest aitab tõsta vere hemoglobiini taset.

Luigela soovitas mahlaga pesta pead, sest mahl soodustab juuksekasvu, puhastab peanahka ja takistab kõõma teket.

Kui mahla mitte kuumutada, saab selle häid omadusi ka säilitada. Säilitamisviisideks soovitas Luigela kas hapendamist või kääritamist (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles