Elektroonikapood müüs oksjonil kaupu ühekroonise alghinnaga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonihaamer.
Oksjonihaamer. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Üks Tallinna kodukaupade pood korraldas oksjoni, millel iga kauba alghind oli üks kroon. Kummalisel moel ei olnud ka sellise alghinnaga oksjonil eriti palju pakkujaid.


Kohe oksjoni käigus selgus, et ühe kroonine alghind on hoopis turundustrikk - kallimate kaupade puhul saab pakkumisi tõsta vaid 100 krooni kaupa. Nii ei kippunudki pakkumised eriti libedalt minema, vahendas Reporter.ee.

Oksjonit peeti igal täistunnil ja iga kord läks müüki kolm eset. Üks neist oli alati midagi suuremat. Aga pärast põhikaupade müüki toodi lagedale ka mõni üllatuskaup, mida oksjoninimekirjas ei olnud.

«Me võidame endale palju kliente ja teeme sellega endale ka reklaami. Me oleme tänase hommiku ja poole päevaga siia päris palju rahvast toonud,» selgitas kaupluse juhataja Janek Päss, miks on kauplus nõus toodete oksjonimüügiga kahjumisse jääma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles