Nõuanded lapsaednikule

Kaire Uusen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kui laps tahab päris oma peenart, siis millised on need taimed, mida ta kasvatada võiks, et oma töö tulemust võimalikult kiiresti näeks?

TheKidsGarden.co.uk jagab nõuandeid kiiresti kasvavate ja tervislike taimede kohta.
Esiteks, lehtsalat. Kui külvata salatiseemet, ei kulu kaua aega, kui väikesed lehekesed mullast pead välja pistavad. Ja õige pea võib juba saada garneeringuks sobiliku ja tervisliku rohelise lehekese. Aednikutöö huvitavamaks tegemiseks võib külvata mitmeid erinevaid salatisorte.

Teiseks sobivad lastele kasvatamiseks erinevad idud, näiteks mungauba. Kuigi tavaliselt ostetakse mungaoa idusid supermarketist, võib neid vabalt ka ise kasvatada. Vähem kui nädalaga on võimalik neid kasutada salatite tegemisel. Samuti sobivad idandamiseks lutsern, brokkoli ja redis.

Kui alustada kiirelt kasvava salati ja idudega, siis taimede kasvatamisest huvituv laps peab paratamatult leppima faktiga, et need kasvavad oma ajaplaani järgi. Kui õnneks läheb, siis selleks ajaks, kui laps tüdineb salatist ja idudest, on mitmed kasvuhoone taimed juba vilja kandmas. Näiteks potis kasvatamiseks sobivad väikesed tomatid, oad ja maasikad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles