Parim digiküla saab kingiks jaanipeo

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiboks.
Digiboks. Foto: Raigo Pajula.

Eesti digilevi valitsuskomisjon kuulutas välja konkursi parima digiküla leidmiseks, kus ühistegevuse tulemusena 10. maiks täielikult digitaaltelevisioonile üle minnakse. Auhinnaks saab küla esinejate ja üllatustega jaanipeo.


Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnul on konkursi eesmärk innustada inimesi digilevile üleminekul abi küsima ja pakkuma.

Pihel ütles Tarbija24.ee'le, et digilevile ülemineku puhul on probleemiks just kaugel maal üksikutes majades elavad üksikud vanemad inimesed. Nii tekkiski mõte, et maal elavad inimesed võiksid üksteist aidata nagu vanasti talgutega. 

«Ühistegevuse all peame silmas nii vanemate inimeste kui ka teiste abivajajate aitamist digibokside või digitelerite paigaldamisel ja häälestamisel ning vajadusel ka katuseantenni kohendamisel. Ühistegevuse tulemusena peavad küla kõik püsiasustusega kodud olema õhu kaudu leviva analoogtelevisiooni väljalülitamiseks valmis enne 10. maid,» selgitas Pihel.

Digiküla konkursil osalemiseks tuleb kirjeldada külas toimunud ühistegevust digilevile üleminekul (kuni 1500 tähemärki) ning põhjendada, miks just konkreetne küla on ära teeninud oma inimestele tasuta jaanipäevapeo (kuni 100 tähemärki).

Lisada tuleb ka fotomaterjal ühistegevuse kohta ning vähemalt ühe abi saanud inimese kommentaar koos kontaktandmetega, samuti taotluse esitaja kontaktandmed.

Osalemiseks vajalikud materjalid tuleb saata meiliaadressile digilevi@mkm.ee hiljemalt 11. mail 2010, võitja kuulutatakse välja 14. mail. Konkursi täpsemad tingimused on kättesaadavad veebilehel www.digilevi.ee.

Jüri Pihel selgitas Tarbija24.ee'le, et jaanipidu ei tähenda inimeste söötmist-jootmist, küll aga organiseeritud pidu koos esinejate ja üllatustega.

Infoks: 

Hiljemalt 2010. aasta 1. juuliks peavad kõik need, kes näevad täna vaid kolme Eesti telekanalit, soetama endale digiboksi või soovi korral uue digiteleri.

Tasuta Eesti telekanalite (ETV, Kanal 2, TV3, ETV2, Kanal 11) digitaalseks vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga. Kui soovitakse lisaks vaadata rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid, võib liituda sama katuseantenni kaudu vastuvõetava tasulise digilevi paketi või mõne kaabel- või satelliittelevisiooni teenusega.

Praeguseks juba mõne teenusepakkujaga liitunud televaatajaid Eesti üleminek digilevile tehnilises mõttes ei puuduta.

Digilevile ülemineku kohta saab lisainfot veebilehelt www.digilevi.ee ja infotelefonilt 17101.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles