Suure või väikese jala omanik peab leppima kesisema kingavalikuga

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga tootja nii väikeseid ja suuri kinganumbreid ei paku, kuid Vivian Unt tellib oma kauplusse kingad ka äärmisi suuruseid valmistavatest tehastest.
Iga tootja nii väikeseid ja suuri kinganumbreid ei paku, kuid Vivian Unt tellib oma kauplusse kingad ka äärmisi suuruseid valmistavatest tehastest. Foto: Mihkel Maripuu

Sobivate jalavarjude soetamine valmistab paljudele väga väikese või väga suure jalaga inimestele peavalu – parajat suurusnumbrit pole lihtsalt kuskilt saada või on valik kesine.


ABC Kinga, Nero, Shu ja Suurtüki kingakaupluste turundusjuhi Anne-Liis Ostovi sõnul dikteerivad suuruste valiku enamjaolt tootjad. Näiteks naistekingade puhul on tavapraktika, et numbrit 36 ja 41 on ühes komplektis kumbagi üks paar, numbrit 37 ja 40 kumbagi kaks paari ning numbrit 38 ja 39 kumbagi kolm paari.

Viimased jalanumbrid on ka Eesti naiste hulgas kõige levinumad, kuid uuringute järgi lähevad nii õrnema soo esindajate kui ka meeste jalad meil üha suuremaks - mida noorem inimene, seda suurem jalg, kinnitas Ostov.

Kuigi naistejalatsite tavanumeratsioon on 36-41 ja meestel 41-46, pakub järjest enam tootjaid siiski ka suuremaid või väiksemaid numbreid. «Näiteks 35 ja 42 number naistel on juba päris levinud - ABC Kinga kaupluses tasub neid uurida kaubamärkidelt Clarks, Gabor, Fornarina, Ecco, Högl, JB Martin,» loetles ta.

Samas märkis Ostov, et mitte iga bränd ei paku äärmisi numbreid kõikidele mudelitele, kuna erinevas numeratsioonis liistu tegemine on kallis. Samuti tõdes ta, et erilisi ja huvitavamaid mudeleid pakutakse sageli ainult tavasuurustes.

Meestejalatseid võib aga soovi korral leida kuni suuruseni 50 - näiteks ABC Kingas on sellises suuruses saadaval mõned Ecco traditsioonilised mudelid. Suuri numbreid - kuni 47-48 - on ka Camel Active'i ja Clarksi kollektsioonis. Shu'st võib leida suuremaid numbreid Mustangi ja Riekeri kollektsioonidest.

NS King pakub aga näiteks naistekingade numbrit 35 Caralt ja Semprelt ning numbrit 42 sellistelt tootjatelt nagu Tamaris, Marco Tozzi, Rieker. Meestekingi leidub selle firma kauplustes paraku vaid suuruseni 46.

Kingakaubamaja.ee esindaja Kersti Meri sõnul müüvad nemad suurusvahemikku 35-42, kuid kuna pisikese või väga suure jalaga kliente on pigem vähe kui palju, pole neid numbreid alati mõtet sisse osta. Suuremate kinganumbrite puhul osutub Meri sõnul probleemiks see, et Hispaanias ja Itaalias, kust nad enamasti kaupa toovad, lõpeb naistejalatsite valik numbriga 40 ja meestejalatsitel numbriga 45-46.

Tallinna vanalinnas viiendat aastat tegutsev naistekingade pood Vivian Vau pakub aga jalavarje suuruses 34-45. Number 43 kingi kandev kaupluse omanik Vivian Unt, kes suure osa ajast ise kliente teenindab ja nende soovidega tutvub, asutas firma isiklikest vajadustest lähtuvalt.

Esialgu pakkus ta müügiks vaid suuri numbreid, kuid ajapikku selgus tõsiasi, et samavõrd tunnevad ostjad puudust väikestest suurustest. Praegu on kauplusel Undi sõnul palju tänulikke Soome kliente, kellel on väike jalg.

Soovitus

Anne-Liis Ostovi sõnul tasub kaupluses alati teenindajalt oma numbrit küsida - isegi kui tundub, et seda ei ole. «Teenindaja saab selle olemasolu korral tellida teisest kauplusest või leida analoogse mudeli mõnelt teiselt brändilt, kes seda suurust pakub.»

Paljud keskmisest suurema jalanumbriga mehed teevad tema sõnul väga õigesti, öeldes aja kokkuhoiu mõttes klienditeenindajale oma jalanumbri ja stiilisoovi - nii saab teenindaja kiiresti tuua vastava valiku, mis poes olemas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles