Brüsseli ja Helsingi lennujaam on reedel valdavalt suletud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi vulkaanist tõusnud tuhapilv.
Islandi vulkaanist tõusnud tuhapilv. Foto: SCANPIX

Brüsselisse ja Helsingisse nädalavahetuse eel lennukiga sõita kavatsejatel tuleb arvestada, et Belgia pealinna lennujaam on reede õhtuni suletud, Soome pealinna lennujaama töö ei taastu vähemalt enne pärastlõunat.


Brüsseli lennujaam teatas varem uudisteagentuuri AFP vahendusel, et Islandi vulkaanituha tõttu jääb Belgia õhuruum suletuks vähemalt reede õhtuni. Tühistatud vähemalt 210 lendu mõjutab otseselt 20 000 lennureisijat.

Helsingi Vantaa lennujaam lõpetab töö keskööl, kõik hilisemad väljuvad lennud on tühistatud, saabuvad lennud suunatakse ümber varulennuväljadele või tühistatakse.

Lennupiirangud kestavad vähemalt reedel kella 15-ni, vahendas STT lennujaama operaatorfirmat Finavia, mis haldab Soomes 25 lennujaama.

Islandil kolmapäeval purskama hakanud vulkaani tuhk on tuulega kandunud üle Põhja- ja Kesk-Euroopa ja liigub sealt edasi ida ja kagu suunal.

Oma õhuruumi on sulgenud osaliselt või täielikult Suurbritannia, Iirimaa, Skandinaavia riigid, Holland, Prantsusmaa ja Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles