Krediitkaardi boonusena pakutav reisikindlustus ei kata kõiki riske

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediitkaart.
Krediitkaart. Foto: SCANPIX

Reisimise tipphooaeg on kohe algamas. Finantsinspektsiooni tarbijaveeb

minuraha.ee

hoiatab, et kuigi mõnede krediitkaartidega, näiteks Visa Goldi või Mastercard Goldiga antakse boonusena kaasa ka reisikindlustus, ei pruugi see katta kõiki riske.


Kuigi vanasõna ütleb, et kingitud hobuse suhu ei vaadata, tasub enne reisileminekut lugeda reisikindlustuse tingimusi, sest krediitkaardiga kaasnev kindlustuskaitse võib olla palju kitsam, kui olete eeldanud.

Kuigi pankade kodulehtedel on reeglina välja toodud lühike loetelu riskidest, mida krediitkaardiga kaasa antud reisikindlustus katab, ei ole vaid nendega tutvumine kaugeltki piisav, et südamerahus puhkust veeta.

Esiteks tasub tähele panna, et erinevate pankade krediitkaartidega kaasa antava reisikindlustuse kaitse ei ole sarnane, kuna kindlustusandja on iga panga puhul erinev. Näiteks võib panga X krediitkaardi omanikule, kellel on ka reisikindlustuse leping, kehtida meditsiiniabi kindlustus miljoni krooni eest, panga Y puhul võib see summa aga olla 1,5 miljonit krooni.
 
Teiseks tasub teada, et krediitkaardiga kaasneva reisikindlustuse puhul on kindlustusvõtjaks pank, kes on sõlminud kindlustuslepingu kindlustatute ehk teatud krediitkaarti omavate klientide kasuks.

Oluline on seejuures, et kindlustustingimused ei pruugi olla üks-ühele samad nagu need tingimused, mis kaasnevad kindlustusseltsis või kindlustusmaakleri vahendusel sõlmitud lepinguga.
 
Erinevad võivad olla nii kindlustuskaitse ulatus kui ka välistused, mille puhul kindlustusselts teile kahju ei hüvita. Näitena võib siinkohal tuua hüvitamiskohustuse kindlustatu surma korral.

Nimelt võib ette tulla olukord, kus krediitkaardiga kaasas oleva reisikindluse tingimuste järgi on kindlustatu surm kindlustusjuhtumiks vaid siis, kui kindlustatu sureb välisriigis õnnetusjuhtumi tõttu.

See tähendab, et näiteks terviserike arvesse ei lähe. Aga samas eraisikuna otse kindlustusseltsist ostetava reisikindlustuse tingimuste kohaselt ei pruugi surma kvalifitseerumisel kindlustusjuhtumiks olla määrav, millisel põhjusel inimene suri - olgu selleks siis kas terviserike või õnnetusjuhtum.
 
Kuna inimesed planeerivad oma puhkusereise sageli üsna pikalt ette, kasutades sügisel puhkama sõitmiseks näiteks lennufirmade kevadisi piletite sooduskampaaniaid, tasub tähelepanu pöörata ka reisitõrke hüvitamise tingimustele.

Lugege hoolikalt, kas reisitõrke kindlustus kehtib siis, kui tõrge ilmneb enne reisi algust ja selle tõttu on reisimine vastunäidustatud või on hoopis kirjas, et reisitõrge peab ilmnema vahetult enne reisi.

Vahe on vaid ühes sõnas, kuid ühel juhul saab kindlustushüvitist ka siis, kui lennupiletid on välja ostetud pool aastat varem ning tõsine tervisehäire tabab kaks kuud enne reisileminekut. Teisel juhul peaks tervisehäire tabama kindlustatut vahetult enne reisileminekut, et ta reisitõrke eest hüvitist saaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles