Fazeri musta leiva tainasse kukkusid leivategija prillid

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazeri Tallinna tehase töötaja prillid kukkusid musta leiva taignasse.
Fazeri Tallinna tehase töötaja prillid kukkusid musta leiva taignasse. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Fazeris tehtud uurimine on praeguseks selgitanud, et Lääne-Eestis Fazeri Mustast leivast leitud klaasikillud sattusid leivapartiisse põhjusel, et töötaja eiras turvanõudeid. Tainasse kukkusid nimelt töötaja prillid.


«Oleme jõudnud tulemuseni, et meie Tallinna tehase töötaja, kes viibis selle partii leivataina valmistamise juures, ei järginud reegleid, mis puudutavad lahtiste esemete toomist tehasesse. Nõnda sai võimalikuks, et hooletult asetatud prillid kukkusid tainasse ning purunenud klaas jõudis leiva sees inimesteni,» selgitas Fazer Eesti müügidirektor Kristjan Kongo.



Ettevõtte sõnutsi on nad saanud meeldejääva õppetunni. «Meie jaoks kõlab uskumatuna, et töötaja ei teavitanud õigeaegselt tootmise eest vastutavaid isikuid, kes oleksid saanud selle partii küpsetamise seisma panna,» lisas Kongo.

Kongo lisas, et seda ei tehtud tõenäoliselt pahatahtlikkusest, vaid inimliku eksituse tõttu. «Oleme omalt poolt veelgi karmistanud lahtisi objekte puudutavaid turvareegleid ning töötajaid täiendavalt teavitanud,» rääkis ta.

Eelmisel nädalal leidis Fazeri Musta leiva seest klaasikilde kaks perekonda. Kuna eksisteerib võimalus, et klaas võib olla sattunud ka samast tainast tehtud teiste leivapätside sisse, palub ettevõte Lääne-Eestis eelmise nädala esimesel poolel leiva ostnud inimestel olla tähelepanelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles