Volvo C30 tuuniti 405-hobujõuliseks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volvo

Skandinaavia kereautode sarjas STCC Volvodel võistlev Rootsi meeskond Polestar Performance esitles oma uue, nelikveoliseks ja võimsamaks tuunitud võistlusauto C30 prototüüpi. Üldsusele presenteeritakse autot Göteborgis täna.


Mootori kallal tehti ära suur töö - välja vahetati kolvid, kepsud, nukkvõll, vahejahuti, turboajam, kirjutab

Autonet.ee

.

Kokkuvõttes suudeti viiesilindrilisest 2,5-liitrise töömahuga jõuallikast välja pressida doonorauto 230 hobujõu asemel juba 405. Pöördemomendi tipp kasvas seejuures 320 Nm pealt 510ni. Auto dünaamilisi omadusi ei avalikustata

Lisaks võimsamale jõuallikale parandati ka auto aerodünaamikat. Nelikvedu kasutab Haldexi süsteemi, sildadel asuvad diferentsiaalid osteti Quaifelt, amortisaatorid ja vedrud Ohlinsilt. Pidurisüsteem on Brembolt. Ees kasutatakse 380- ja taga 330millimeetrise läbimõõduga pidurikettaid. Lisaks muudeti roolisüsteemi ülekandesuhet.

Välist ilu lisavad mustad 19-tollise läbimõõduga BBSi rehvid kaetuna Pirelli P Zero sportrehvidega. Sõitjateruumi paigaldati Temsjo nelja punkti turvavööga sportistmed.
Seni on aga esitletava auto näol siiski tegu vaid kontseptuaalse tööga ning mingeid edasisi plaane pole veel avalikustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles