Teise panga ATMi kasutamine muutub Swedbanki kundele kallimaks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki logo.
Swedbanki logo. Foto: Scanpix Sweden

Alates 1. juunist muutub sularaha väljavõtmine teiste pankade automaatidest Swedbanki eraklientide jaoks senisest kallimaks, samas kui välismaal raha väljavõtmine muutub senisest odavamaks. Mõlemal juhul võtab pank edaspidi teenustasuna 16 krooni pluss 2,5 protsenti summast.


Seni maksis kodumaal teiste pankade automaatidest raha väljavõtmine 9 krooni ning välismaal raha võtmine 30 krooni pluss 2,5 protsenti summast.

Et tehinguid, kus raha võetakse kodumaal välja mõne teise panga automaadist, on Swedbanki arveldusteenuste osakonna juhataja Ede Raagmetsa sõnul alla 2 protsendi kogutehingute arvust, ei tohiks muudatus tema sõnul tavaklienti väga palju puudutada.

«Meie statistika näitab ka seda, et kõige rohkem võetakse Eestis sularaha välja kaubanduskeskustes olevatest automaatidest, kus üldjuhul on kõrvuti eri pankade masinad ning oma kodupanga masina leidmine pole keeruline,» lisas ta.

Muudatuse raames ühtlustub ka juriidilistele isikutele deebetkaardiga teiste pankade automaadist raha võtmisel kehtiv tasu. Selleks saab nii välismaal kui ka Eestis võõra panga automaati kasutades 30 krooni pluss 2,5 protsenti summast. Swedbanki automaatides jääb äriklientide jaoks hind endiseks.

Täiesti tasuta saavad panga kliendid sularaha välja võtta Swedbanki grupi sularahaautomaatides Lätis, Leedus ja Rootsis - seda kuni 30 000 krooni ulatuses. Ehk siis kehtivad samad tingimused nagu Eestiski.

SEB muudatusi ei plaani

SEB kommunikatsioonijuhi Silver Vohu sõnul pole neil praegu plaanis oma sularaha väljavõtmise hinnakirja muuta. SEB klientidele maksab sularaha väljavõtmine teiste pankade automaatidest 9 krooni, välismaal aga 30 krooni pluss 2,5 protsenti summast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles