Kuidas hankida endale villtäi?

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ablastest villtäidest on keeruline lahti saada.
Ablastest villtäidest on keeruline lahti saada. Foto: Laura Oks / Postimees

Selleks et saada oma majapidamisse tubli, priske ja hea isuga villtäi, on vaja ainult ehitada uus ja korralik maja, mis on villtäi elupaigaks igati sobiv. Minu kogemus ütleb, et kohe, kui saabuvad esimesed soolaleivapeolised, tuleb hoolikalt üle vaadata kõik kingiks saadud potitaimed. Minu koju saabus villtäi just sel moel, kahe rõõmsa ja lugupeetud kolleegi käevangus, koos koogi ja joovastavate jookidega.

Õnneks oli kingitud taimi kaks ja nii ei pea kummagi lugupeetud inimese peale näpuga näitama. Selge on see, et «kingitus» oli pärit lillepoest ja toodud kohale kogemata, aga villtäi suutis enne oma isiku tuvastamist hävitada kogu maja esimese korruse taimestiku – kõik draakonipuudest kuni orhideedeni. Vaatamata kõigile tuntud ja tundmatutele tõrjevahenditele jäi lõpuks ellu vaid sulgpalm ja muidugi ka villtäi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles