Üheksa uut toodet said tunnustatud maitse kvaliteedimärgi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannarootsi lihaveise täissuitsuvorst.
Rannarootsi lihaveise täissuitsuvorst. Foto: Rannarootsi

Põllumajandus-kaubanduskoda hindas toiduainete kvaliteeti ning üheksa toodet saavad õiguse kanda «Tunnustatud Maitse» kvaliteedimärki. Ristikumärgiga tooteid on kõige rohkem liha- ja kalatoodete kategoorias.

Toote püsivalt kõrget kvaliteeti näitav «Tunnustatud Maitse» ristikumärk antakse neljale AS Maag Lihatööstuse poolt toodetud ja Rannarootsi kaubamärki kandvale täissuitsuvorstile - Hirve täissuitsuvorst, Lihaveise täissuitsuvorst, Moskva täissuitsuvorst ja Sinihallitusjuustu täissuitsuvorst. Seejuures valisid toidueksperdid nendest oma lemmikuks Rannarootsi Lihaveise täissuitsuvorsti.

Kalatoodetest valisid eksperdid pimetestil oma lemmikuks AS Läätsa Kalatööstuse poolt toodetud külmutatud mereannikokteili, mida võib poest leida Kaluri kaubamärgi alt. Kvaliteedimärk antakse ka Kaluri külmutatud mereannikokteilile kammkarbiga.

Toote kõrgele kvaliteedile viitav ristikumärk antakse Euroopa Liidus toodetud tootele, mis läbib edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. Toote valmistamisel kasutatud tooraine päritolu ristikumärgi puhul ei kontrollita.

Põllumajandus-kaubanduskoda on toidukvaliteedimärke välja andnud 1998. aastast alates. Tooteid hindavad toiduainetööstuste, teadusasutuste ja -laborite erialaspetsialistidest koosnevad ekspertkomisjonid. Hindamine toimub väljatöötatud kriteeriumide alusel pimetestil, ekspertide isiklikud maitse-eelistused arvesse ei lähe. Kvaliteedimärgiga toodete kvaliteeti kontrollitakse lisaks põhihindamisele litsentsilepingu kehtimise ajal ka jooksvalt, et tagada märgiga toodete läbivalt kõrge kvaliteet.

Ristikumärgi saavad järgmised tooted:

Alkohoolsed joogid:

Altia Eesti AS

Pirita Ürdiliköör

Kalatooted:

Läätsa Kalatööstus AS

Külmutatud mereannikokteil – ekspertide lemmik

Külmutatud mereannikokteil kammkarbiga

Viru Rand OÜ

Räimesült

Lihatooted:

Maag Lihatööstus AS

Rannarootsi Hirve täissuitsuvorst

Rannarootsi Lihaveise täissuitsuvorst – ekspertide lemmik

Rannarootsi Moskva täissuitsuvorst

Rannarootsi Sinihallitusjuustu täissuitsuvorst

Teraviljatooted:

 Balsnack International Holding  AS

Neljaviljakrõbuskid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles